Autocunoasterea si dezvoltarea personala -
Autocunoasterea se refera la procesul de explorare si structurare a propriilor caracteristici (abilitati, emotii, motivatii, atitudini, credinte, mecanisme de aparare si adaptare, etc.) in urma caruia rezulta imaginea de sine.
Cunoasterea si acceptarea de sine sunt variabile fundamentale in functionarea si adaptarea optima la mediu social, in mentinerea sanatatii mentale si emotionale.
Acceptarea neconditionata (indiferent de performante) si gandirea pozitiva (convingerea ca fiecare are ceva bun) sunt atitudini care favorizeaza dezvoltarea personala.
Fiecare persoana este valoroasa in sine, are capacitatea de a se dezvolta si de a-si alege propriul destin, de a-si valida calitatile si caracteristicile pozitive in masura in care mediul ii creaza conditiile de actualizare a sinelui.
Elevii vor putea reflecta la propria personalitate in timp ce vor rezolva sarcinile de grup si pe cele individuale, primind feed-back si in timpul interevaluarii .Toate aceste situatii vor fi ocazii de autocunoastere si de dezvoltare personala.


Nr
concluzii personale elevi